Sinteza activității pompierilor sălăjeni în intervalul 01-03.05.2021

În ultimele 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au participat la un număr de 34 de acțiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, incendii, activități de prevenire și combatere a COVID 19, alte tipuri de misiuni.
Activități de control și informare preventivă în perioada Sărbătorilor Pascale
În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 90 de pompieri, cu mijloace specifice de intervenție, au fost pregățiți zilnic pentru gestionare unor eventuale situații de urgență la nivelul județului Sălaj. În Noaptea de Înviere, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” au monitorizat respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în lăcașurile de cult din municipiul Zalău și la lăcașurile cu afluență mare de persoane.
Incendiu la un autoturism aflat într-un garaj în localitatea Crasna
În noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii de la Secția Șimleu Silvaniei și SVSU Crasna au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la un autoturism parcat în anexa (garaj) unei gospodării din localitatea Crasna. În urma incendiului au ars o serie de bunuri din interiorul anexei și autoturismul în totalitate. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (scurtcircuit).
Duminică, în jurul prânzului, pompierii zălăuani au fost solicitați să intervină pentru a debloca o persoană (copil de aproximativ 12 ani) surprinsă într-un lift care a suferit o defecțiune dintr-un imobil din cartierul Dumbrava Nord din Zalău. Pompierii au intervenit cu accesoriile din dotare pentru deblocarea ușii liftului și extragerea minorului. Din fericire, copilul nu a fost rănit.