Intervenții ale pompierilor în intervalul 06-06.05.2021

Miros de gaz pe holul unui imobil de pe strada Porolissum din Zalau
Asanare de muniție în localitatea Stârciu
Miercuri seara pompierii zălăuani au fost solicitați să intervină în scara unui bloc din cartierul Porolissum în care se simțea un posibil miros de gaz. Mirosul de gaz a fost confirmat ca fiind de la un contor, iar geamurile din scara blocului au fost deschise pentru a se asigura o ventilare a spațiului.
O echipă a distribuitorului de gaze a fost solicitată la fața locului și a remediat imediat defecțiunea, iar pe toată durata procedurii pompierii au asigurat măsurile PSI pentru evitarea producerii unui incendiu.
În cursul zilei de joi, 06.05.2021, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit pe un teren din localitatea Stârciu pentru asanarea unui element de muniție neexplodată. Ajunşi la faţa locului pirotehniştii au identificat muniția ca fiind un proiectil de artilerie, calibru 76 mm. Elementul a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.
Muniția a fost descoperită întâmplător pe un teren de către niște muncitori în urma unor lucrări de amenajare a unei construcții.