Descriere SMURD

La data de 16.12.2011, prin Programul Operaţional Regional prin Axa prioritară 3 – „îmbunătăţirea infrastructurii sociale” – domeniul major 3.3: „îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţie în situaţii de urgenţă”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a primit şi a operaţionalizat 3 ambulanţe tip B2,  la subunităţile din localităţile Zalău, Nuşfalău şi Ileanda. O lună mai târziu, prin grija Ministerului Sănătăţii, la Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a mai fost operaţionalizată o ambulanţă de tip B2.

Pentru reducerea timpilor de răspuns în partea NV a judeţului Sălaj şi pentru şapte localităţi din judeţul Satu-Mare (Supuru de Jos, Supuru de Sus, Dobra, Racova, Sechereșa, Hurezu Mare, Giorocuta) începând cu data de 23.04.2017, în localitatea Sărmășag s-a operaționalizat un echipaj de prim-ajutor calificat cu o ambulanţă tip B2 redistribuită de către Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă.

Activitatea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Porolissum” al judeţului Sălaj s-a axat pe îndeplinirea obiectivelor instituţionale subsumate salvării vieţii şi asigurării protecţiei comunităţilor.