Sinteza activității pompierilor sălăjeni în intervalul 23-25.04.2021

În ultimele 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au participat la un număr de 54 de acțiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, incendii la locuințe, activități de prevenire și combatere a COVID 19, alte tipuri de misiuni.

  Activități de control și informare preventivă

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, în intervalul menționat pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I., la o serie de misiuni de patrulare privind verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea COVID 19. Activitățile au vizat atât transmiterea mesajelor preînregistrate prin sistemele de radioamplificare din dotarea autospecialelor, cât și acțiuni de patrulare în spații/zone cu aglomerări de persoane din mediul urban și rural.

Menționăm faptul că misiunile vor continua și vor avea cu preponderență un caracter preventiv, având ca scop principal conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

Incendiu la camera tehnică a unei case din localitatea Sălățig

Duminică dimineața, pompierii de la Garda Cehu Silvaniei au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la o anexă (cameră tehnică a centralei) a unei case din localitatea Sălățig. În urma incendiului au ars bunuri din interiorul camerei centralei termice. La locul evenimentului un echipaj al ambulanței a acordat îngrijiri medicale unei persoane ( bărbat de aproximativ 55 ani) care a suferit arsuri de gradul II la membrele superioare şi la faţă. A fost solicitat în sprijin și echipajul de terapie intensivă mobilă (TIM) care a preluat persoana rănită și a transportat-o la UPU Smurd Zalău.

Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea de combustibil neadecvat (benzină) la aprinderea focului din centrală.