Sinteza jurnalului operativ al pompierilor sălăjeni

În intervalul 09-11.09.2022, misiunile pompierilor sălăjeni au vizat un număr de 62 de intervenții, care au fost reprezentate de cazuri medicale S.M.U.R.D., incendii, înlăturare a efectelor meteorologice periculoase, asigurare măsuri PSI la evenimente sportive și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației.
Incendiu la o casă din localitatea Tihău
Duminică seara, la dispeceratul I.S.U.-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că a izbucnit un incendiu la o casă în localitatea Tihău. La intervenție s-a deplasat imediat două echipaje de stingere din cadrul Secției Jibou care au constat că incendiul se manifesta în interiorul unei camere (în care se afla și sediul unui operator economic) și la podul imobilului.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică de la un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune. Au ars piese de mobilier, aparatură electrocasnică, diferite bunuri depozitate și podul imobilului pe circa 50 mp.
Asanare de muniție în pădurea Meseș
Duminică în jurul prânzului, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU “Porolissum” Sălaj a intervenit la o misiune de asanare a muniţiei neexplodate în pădurea Meseș. Ajunşi la faţa locului pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o bombă aruncător de 120 mm. Acesta a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță pentru a fi distrus ulterior.
Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Compartimentul Informare și Relații Publice
Mr. Jacodi Lucian