Bilanțul ultimelor 72 de ore ale pompierilor sălăjeni – 43 de misiuni

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au acționat la 43 de intervenții în situații de urgență înregistrate la nivelul județului Sălaj, care au constat în intervenția pentru stingerea unor incendii, acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației.
4 incendii produse în doar câteva ore
Totodată, în acest sfârșit de săptămână, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui număr de patru incendii, după cum urmează:
• Vineri după masă, în jurul orei 17:13, un apel pe numărul unic de urgență 112 solicita sprijinul pompierilor, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Valea Loznei. Au intervenit pompierii din cadrul Secției Jibou, incendiul fiind lichidat cu repeziciune, iar din fericire, nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite. Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului deschis în spații închise. A ars acoperișul anexei pe circa 70 mp, materiale textile și produse din carne. La intervenție a participat și pompierii voluntari ai comunei Lozna.
• Vineri seara, pompierii din cadrul Detașamentului Zalău au intervenit pe bulevardul Mihai Viteazul (Zona Perla) pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Pompierii ajunși la fața locului au constat că incendiul se manifesta la partea frontală interioară, fiind afectate bordul, pavilionul și parbrizul mașinii. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (scurtcircuit).
• Vineri noaptea spre sâmbătă (ora 01.08), pompierii din cadrul Detașamentului Zalău au fost solicitați sa intervină din nou la un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării (afumătoare) de pe strada Ion Barbu din Zalău. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (depozitarea jarului nestins în apropierea materialelor combustibile). Au ars 2 anexe (afumătoarea și o magazie) și o serie de bunuri depozitate în acestea.
• Sâmbătă dimineața, un apel pe numărul unic de urgență 112 anunța faptul că un incendiu s-a produs la cablurile unui stâlp de electricitate situat pe strada Andrei Mureșanu din Zalău. Pompierii au asigurat zona până la sosirea unui echipaj al distribuitorului de energie care a remediat defecțiunea rezultată în urma incendiului. A ars un conector electric aflat pe o linie de distribuție a energiei electrice.
Având în vedere incidența crescută la anexele gospodărești pompierii vă recomandă să nu depoziteze jar nestins în apropierea unor materiale combustibile (lemn, deșeuri, materiale textile, cartoane, etc).
• Nu uitați❗
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Mr. Jacodi Lucian