Competiția serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al județului Sălaj a organizat astăzi pe Stadionul Municipal din Zalău, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

În cadrul competiției, participanții din echipajele Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) ale comunelor Sărmăşag, Crasna și Marca s-au întrecut în trei probe: ,,pista cu obstacole pe 100 metri”, ,,ștafeta 4 x 100 metri” și ,,dispozitivul de intervenție”.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă urmăresc, printre altele, dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, respectiv evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a acestor servicii.

După desfășurarea probelor, clasamentul a fost următorul:

locul I – SVSU MARCA

locul II – SVSU Crasna

locul III – SVSU Sărmășag

Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă sunt un real sprijin pentru serviciile profesioniste, ele intervenind în caz de nevoie, în ajutorul serviciilor profesioniste.

Felicitări echipelor participante!