În weekend, salvatorii sălăjeni au intervenit la 41 de misiuni

În intervalul 30.06.-03.07.2023, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 41 de evenimente, dintre care:

  • 33 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 incendii produse în cursul zilei de sâmbătă. Un incendiu a izbucnit la o casă de locuit din localitatea Șimleu Silvaniei, cauza probabilă a incendiului fiind jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. Ca urmare a producerii evenimentului, casa a ars în proporție de 80%. Al doilea incendiu s-a produs pe un teren aflat în localitatea Mineu, din cauza utilizării focului la igienizarea locului. Flăcările au mistuit aproximativ 20 mp de vegetație uscată și resturi menajere.
  • misiuni pentru asigurarea măsurilor P.S.I, controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și acțiuni de informare preventivă în teren;
  • alte tipuri de misiuni.

!!! Reamintim cetățenilor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare, cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Nu uitați!

 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.