În weekend, salvatorii sălăjeni au participat la un număr de 55 de evenimente

 

În intervalul 24-26.11.2023, pompierii militari sălăjeni au  participat la un număr de 55 de evenimente.

Situația acestora, se prezintă astfel:

  • 47 de cazuri SMURD, care au constat în acordarea primului ajutor medical calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • un incendiu la acoperișul unei case în localitatea Fodora, în cursul zilei de vineri. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Intervenția pompierilor din cadrul Gărzii Ileanda, a eliminat pericolul de propagare la întreaga casă, dar flăcările au produs pagube acoperișului și tavanului din 3 încăperi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum necurățat de funingine.
  • asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment rutier care a avut loc în localitatea Prodănești, duminică după-amiază. În accident a fost implicat un autocamion cu remorcă, încărcată cu mobilă. În urma incidentului, nu au fost înregistrate persoane rănite.
  • controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni.

Nu uitați!                             

           Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.    

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice