Exercițiu în cazul producerii unui incendiu la o hală din localitatea Cehu Silvaniei

Pompierii militari sălăjeni au organizat și desfășurat miercuri, 25 octombrie a.c., un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă, pentru antrenarea structurilor de management și intervenție în cazul producerii unui incendiu.

Scenariul a presupus izbucnirea unui incendiu la o hală a unei societăți comerciale cu profil de activitate în prelucrarea lemnului, din localitatea Cehu Silvaniei.

În sprijinul pompierilor au acționat și reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea unor astfel de situații de urgență, din cadrul inspectoratelor județene ale Jandarmeriei și Poliție și un echipaj medical a Serviciului Județean de Ambulanță.

Exercițiul a urmărit testarea și dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

În vederea îmbunătăţirii capacităţii de răspuns, salvatorii sălăjeni desfăşoară periodic misiuni constând în exerciții de antrenament și recunoașteri la operatorii economici din zona de competență.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice