În weekend, salvatorii sălăjeni au participat la un număr de 68 de evenimente

În intervalul 20-22.10.2023, pompierii militari sălăjeni au  participat la un număr de 68 de evenimente.

Situația acestora, se prezintă astfel:

  • 46 de cazuri SMURD, care au constat în acordarea primului ajutor medical calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • vineri dimineaţa, Garda Nuşfalău a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării (grajd pentru animale) în localitatea Preoteasa. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la adăpostul de animale, unde au fost surprinse de flăcări şi 2 bovine. Au ars plantele furajere depozitate şi anexa pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp.
  • în localitatea Bilghez, sâmbătă, respectiv duminică, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, reprezentând arderi necontrolate de vegetație uscată, fiind afectate în total aproximativ 6,5 hectare de teren, o cultură de viță de vie și o cultură de cătină.
  • un alt incendiu de vegetație uscată și resturi vegetale s-a petrecut în cursul zilei de duminică, în municipiul Zalău, pe o suprafată de aproximativ 30mp;
  • asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni.

Nu uitați!

           Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.    

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice