Sinteza intervențiilor pompierilor sălăjeni, din minivacanța de 1 Mai

În minivacanța de 1 Mai, salvatorii sălăjeni au sărbătorit prin muncă.

În acest sfârșit de săptămână, în care toți românii au sărbătorit Ziua Internațională a Muncii, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Porolissum” al județului Sălaj s-au aflat la datorie și au monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Astfel, în perioada 27 aprilie – 01 mai, pompierii sălăjeni au intervenit la 87 misiuni, cele mai multe din ele – 75, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile spitalicești a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari au intervenit în cazul a 2 accidente rutiere, în localitățile Cizer și Someș Odorhei, în care au fost implicate 10 persoane. Dintre acestea, 6 au fost transportate la spital, celelalte fiind asistate la fața locului de echipajele medicale. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentelor.

În perioada menționată, salvatorii sălăjeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 3 incendii, în urma cărora nu s-au înregistrat victime. Sâmbătă după masă, pompierii din cadrul Gărzii Nușfalău au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol(tractor), aflat pe pășunea localității Aleuș. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică, utilajul fiind distrus aproape în totalitate. Flăcările s-au extins și la vegetația uscată din apropiere, pe aproximativ 0,2 ha. Luni, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Sărmășag a intervenit în localitatea Moiad, la un incendiu izbucnit, la o centrală termică a unui operator economic. Incendiul, produs din cauza unei defecțiuni, a fost localizat rapid și nu s-a extins și la alte bunuri materiale. Totodată luni, s-a produs un incendiu la vegetație uscată, pe un teren viran, din localitatea Surduc. Pompierii din cadrul Secției Jibou, împreună cu localnici au stins incendiul, înainte ca acesta să se extindă la fondul forestier din imediata apropiere.

Alte misiuni au constat în verificarea în mod organizat a secției ATI a Spitalului Județean Zalău și în activități de recunoaștere și informare în teren.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.