Sinteza intervențiilor din week-end ale pompierilor sălăjeni

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” a acționat la 53 de intervenții la nivelul județului Sălaj. Dintre acestea 8 misiuni vizat înlăturarea efectelor meteorologice hidrologice periculoase manifestate în ultimele 24 de ore.

În noaptea de sâmbătă spre duminică un incendiu a izbucnit la ventilatorul aflat  într-un grup sanitar, de la etajul 3 al Spitalului Județean de Urgență Zalău. Pompierii au intervenit prompt , nu au fost înregistrate persoane rănite, pagubele produse de incendiu au fost minore.

Efectele manifestărilor meteorologice din ultimele 24 de ore

În urma manifestărilor meteorologice hidrologice din ultimele 24 de ore pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la 8 misiuni pentru înlăturarea efectelor acestora astfel:

– la o casa inundata pe strada Lăutarilor din Jibou;

-o misiune pentru degajarea unui stâlp prăbușit pe strada Vânătorilor din municipiul Zalău;

– patru misiuni degajare copaci căzuți pe carosabil: Meseș- Popasul Romanilor (DN 1 F), Poarta Sălajului (DN 1 F), Agrij (DJ 108 A), Cristolț (DJ 110D)

– un acoperiș (aproximativ 5 mp) prăbușit la o casă nelocuită în Șimleu Silvaniei;

– un copac căzut pe DJ 108 S pe raza localității Hășmaș;

–   la beciul inundat al unei case din localitatea Panic.

Informații despre modul de comportare i‌n cazul producerii unor situat‌ii de urgent‌a‌ pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.