Pompierii sălăjeni la datorie au intervenit la 48 de misiuni în acest sfârșit de săptămână (01-03.07.2022)

În intervalul 01-03.07.2022, misiunile pompierilor sălăjeni au vizat un număr de 48 de intervenții, care au fost reprezentate de cazuri medicale S.M.U.R.D., incendii și efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase.
Incendiu la un autoturism în Zalău
Vineri seara, la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că s-a produs un incendiu la un autoturism care se afla pe strada Cloșca, din municipiul Zalău. Un echipaj din cadrul Detașamentului Zalău s-a deplasat imediat la fața locului și a lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor al autoturismului. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (efect termic), au ars componente ale motorului, și au fost afectate un gard și un tomberon cu deșeuri.

Efectele manifestărilor meteorologice
În urma fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii sălăjeni au intervenit vineri seara, la două intervenții pentru degajarea a doi arbori căzuți pe carosabil, pe DJ 108 D, la ieșire din localitatea Cehu Silvaniei și pe DN 1 C, la ieșire din localitatea Ileanda. Ambii copaci au fost rapid îndepărtați de către pompieri.