Jurnalul operativ al I.S.U. Sălaj (16-19.05.2022) – 56 cazuri SMURD , 7 incendii și 4 evenimente rutiere

Pompierii sălăjeni sunt prezenți la datorie, 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În intervalul 16-19.05.2022, misiunile acestora au vizat, în principal:
– 56 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat SMURD și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
– 4 evenimente rutiere la Ip, Sărmășag, Șimleu Silvaniei și Zalău ;
– 7 incendii și anume: trei la anexele unor gospodării din localitățile Perii Vadului, Ip și Gârbou , la un cap tractor în localitatea Hereclean, incendiu la un autoturism în Zalău, un incendiu la mansarda unei case din Șilmleu Silvaniei, și un incendiu de vegetație uscată la Sânmihaiu Almașului.
Incendiu la o șură în localitatea Perii Vadului
În noaptea de marți spre miercuri, Garda Ileanda a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu, produs la anexa unei gospodării din localitatea Perii Vadului.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere de către o persoană neidentificată. A ars în totalitate anexa și bunurile din aceasta ( un autoturism, electrocasnice, aproximativ 1500 kg de cereale, etc).
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro.
Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență,,Porolissum” al județului Sălaj solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!