Incendiile la coșurile de fum reprezintă un mare pericol pentru locuința ta!

În sezonul rece, se observă un trend ascendent al situațiilor de urgență reprezentate de incendiile la coșurile de fum al imobilelor. Aceste incendii reprezintă un real pericol deoarece pot produce importante pagube materiale sau, în unele cazuri când focul se extinde la întreaga locuință, chiar pierderi de vieți omenești. Doar în primele patru zile ale anului 2022 au fost înregistrate trei incendii la coșurile de fum la imobile din localitățile Sărmășag, Hurez și Odești (județul Maramureș).
Pe această cale reamintim cetățenilor faptul că necurățarea coșului de fum poate duce la înfundarea acestuia cu funingine și alte reziduuri rezultate în urma arderilor, iar uneori poate duce la auto-aprinderea coșului de fum. Un coș de fum înfundat crește și riscul intoxicării cu monoxid de carbon, din cauza faptului că fumul nu poate fi evacuat.
Foarte important! Asigurați verificarea, curățarea și repararea coșurilor de fum cel puțin o dată pe an, de către o persoană autorizată. Verifică sobele sau centralele termice pentru ca familia ta să fie în siguranță!
Siguranța ta și a celor dragi nu e un joc de noroc!