Sinteza misiunilor pompierilor sălăjeni din weekend

Efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au intervenit în acest sfârșit de săptămână la peste 50 de misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență în sprijinul comunității.

În ultimele 72 de ore, la nivel județului Sălaj, s-au înregistrat 54 situații de urgență la care salvatorii au răspuns cu promptitudine.

– 32 de cazuri SMURD, care au constat în acordarea primului ajutor medical calificat și transportarea la spital a persoanelor cu traumatisme ori cu probleme medicale grave;

– controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni în folosul comunității;

– au fost transmise, vineri 31.05.2024, două mesaje de avertizare înștiințare a populației prin Sistemul RO-ALERT ce au vizat manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase la nivelul unităților administrativ teritoriale Sărmășag, Chieșd, Zalău, Românași, Bălan și 1 mesaj RO-ALERT emis sâmbătă, 01 iunie 2024, pentru cetățenii localităților Surduc, Năpradea, Gâlgău, Ileanda, Letca, Băbeni, Cristolț, Poiana Blenchii, Rus și Lozna.

În urma manifestărilor meteorologice periculoase din acest sfârșit de săptămână nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgență 112.

NU UITAȚI!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice