S-a încheiat activitatea de pregătire a pompierilor sălăjeni la Barajul de acumulare Vârșolț

Pentru gestionarea promptă a unor situații de urgență ce se pot produce oricând, periodic pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj se pregătesc prin exerciții și activități de instruire. Doar așa, ei pot obține mai ușor cheia spre succesul misiunilor ulterioare prin gestionarea eficientă a situațiilor de urgență.

Astfel, timp de 4 zile, în intervalul 20-23.05.2024, I.S.U. Sălaj a organizat și desfășurat “Sesiunea de instruire a personalului operativ, privind modul de acțiune pentru salvarea vieții din medii ostile (mediu acvatic), la Barajul de acumulare Vârșolț”.

Scopul principal a fost perfecționarea antrenamentului practic a personalului operativ din cadrul subunităților de intervenție și a grupei operative privind atât modul de lucru cu punctul de comandă mobil, cât și antrenamentul privind utilizarea ambarcațiunilor de căutare-salvare și a tehnicii specifice pe timpul derulării misiunilor din mediul acvatic.

Astfel de misiuni constituie un pilon important pentru formarea deprinderilor necesare pentru nobila profesie de pompier.

Compartimentul Informare și Relații Publice