Bilanțul misiunilor gestionate de pompierii sălăjeni în weekend

În perioada 08-10.03.2024, efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au intervenit la 59 de misiuni, astfel:

  • 45 de misiuni ale echipajelor SMURD;
  • 4 misiuni de localizare și lichidare a incendiilor, dintre care amintim:

Duminică după-amiază, pompierii militari din cadrul Detașamentului Zalău au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un imobil de pe strada Sfânta Vineri din municipiul Zalău.

Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

Au ars piese de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri din interiorul locuinței.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de natură electrică.

În perioada de referință s-au produs 2 incendii la vegetație uscată în municipiul Zalău și în localitatea Gâlgău Almașului, în urma cărora a fost afectat aproximativ 1 hectar de teren.

  • controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren, asigurări măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unor evenimente sportive și alte tipuri de misiuni.

În continuare, salvatorii sălăjeni sunt la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice