Te așteptăm la evenimentul “Împreună mai pregătiți!”

“Împreună mai pregătiți!”
-Ateliere de resuscitare cardiopulmonară
-Învață să resuscitezi și vei putea salva viața cuiva drag!
-Nobila profesie de pompier
– Cum poți devenii și tu salvator
Ce este evenimentul “Împreună mai pregătiți!”
“Împreună mai pregătiți!”este un eveniment public organizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj, sub forma unui curs de prim ajutor în cadrul unor ateliere, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.
🚨Ce activități cuprinde evenimentul?🚨
– în data de 28.02.2020, intervalul ora 16-20.00, în cadrul evenimentului “Împreună mai pregătiți!”, se vor desfășura o serie de activități la mall-ul din Zalău care vor cuprinde: ateliere de resuscitare în cadrul cărora se vor desfășura exerciții demonstrative și de învățare de acordare a primului ajutor de bază în diferite situații de urgență, promovarea profesiei de pompier și a instituțiilor de învățământ militare de recrutare, promovarea campaniei de voluntariat în cadrul unității, punct de informare preventivă, desfășurarea unor concursuri cu tematică de protecție civilă.
În cadrul evenimentului, vor participa medici, paramedici, asistenți, piloți elicopter SMURD, voluntari, și veți exersa pe manechine, în cadrul atelierelor practice de câte 20 de minute/grup, pentru a știi cum să recunoașteți și să acționați în cazul unui stop cardiorespirator.
Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară.
🚨De ce este vital să participi?🚨
Conform statisticilor 4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.
Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece.
Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență se dovedesc a fi vitale pentru șansele de supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

🚨Oferind doar 20 de minute din timpul dumneavoastră, vineri 28 , în mall-ul Vale Center Zalău, veți afla cum puteți face diferența dintre viață și moarte!🚨
🚨Prima ediție a evenimentului“Împreună mai pregătiți!” este organziată cu sprijinul Zalau ValueCenter.