Situația operativă din ultimele 72 de ore – 37 de misiuni

În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au intervenit la un număr de 37 de misiuni care au cuprins cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu probleme medicale, evenimente rutiere la care pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, iar echipajele medicale au asistat persoanele rănite, incendii și alte tipuri de misiuni.
Vineri în jurul prânzului, Garda Cehu Silvaniei a fost solicitată să intervină la un eveniment rutier petrecut în localitatea Oarța de Jos (județul Maramureș). În eveniment a fost implicat un singur autoturism cu o persoană rănită. În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD din cadrul POA Jibou care a asistat persoana (de sex masculin) rănită și a transportat-o la spitalul din Baia Mare. Pompierii au asigurat la fașa locului măsurile PSI pentru evitarea producerii unui incendiu.
Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, pompierii recomandă:
✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;
✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.
Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.