Sinteza sfârșitului de săptămână a salvatorilor sălăjeni

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 62 de misiuni desfășurate de salvatorii sălăjeni, în ultimele 72 de ore (29- 31.03.2024).

Majoritatea misiunilor au fost reprezentate de acordarea primului ajutor medical calificat de urgență și de transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, respectiv 40 astfel de solicitări, gestionate de echipajele SMURD.

În această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și stingerea a 8 incendii, înregistrate la arderi necontrolate de litieră, pășune împădurită și vegetație uscată în mai multe localități din județul Sălaj (Voivodeni, Nușfalău, Câmpia, Sărmășag, Preoteasa, Mal și în municipiul Zalău). În urma acestora, au fost afectate aproximativ 50 de hectare de teren. Totodată, în sprijin, au intervenit voluntari din cadrul comunităților Bocșa, Sâg și Valcău de Jos și personal aparținând Ocolului Silvic Șimleu Silvaniei.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 3 situații de urgență generate de producerea unor evenimente rutiere.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj au desfășurat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și acțiuni de informare preventivă în teren, au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unui eveniment sportiv și au acționat în alte situații pentru protecția comunității.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice