Sinteza intevențiilor pompierilor sălăjeni în intervalul 25-26.01.2020

Garda Nuşfalău şi Detaşamentul de pompieri Zalău au fost solicitate, în jurul prânzului, să intervină în localitatea Sâg pentru a salva o persoană surprinsă sub un utilaj agricol (tractor) care s-a răsturnat. Victima a fost scoasă de sub tractor fără funcţii vitale, şi imediat s-au executat manevrele de resuscitare de către un echipaj al ambulanţei de la Crasna şi un echipaj SMURD de la Nuşfalău. Din fericire, victima a răspuns manevrelor de resuscitare, şi în urmă cu puţin timp pacientul a fost preluat de către elicopterul SMURD pentru transportul la Cluj Napoca.

Sâmbătă seara, Punctul de lucru Sânmihaiu Almaşului a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la un adăpost (rulotă improvizată folosită ca adăpost de către un cioban) lângă un saivan de animale, în apropiearea localităţii Sutoru. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (coş de fum amplasat necorespunzător sau neizolat faţă de materiale combustibile). A ars întregul adăpost, însă animalele din saivan nu au fost afectate de incendiu. O persoană de sex feminin care a făcut un atac de panică a fost asistată de către un echipaj SMURD, fără a fi nevoie de transport la spital.

Duminică noaptea, Punctul de lucru Sânmihaiu Almașului și Garda Hida au fost solicitate să intervină pentru a stinge un incendiu la anexa (bucătărie de vară) unei gospodării, din localitatea Sutoru.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (jar căzut din sobă pe materiale combustibile). A ars interiorul anexei și acoperișul în proporție de 90%, bunurile din imobil.