Sinteza intervențiilor pompierilor sălăjeni în intervalul 26-29.12.2019

Joi dimineaţa, Punctul de lucru Sărmăşag şi Detaşamentul de pompieri au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Sighetu Silvaniei. În urma incendiului care a izbucnit la un recipient cu benzină, au rezultat trei persoane (un bărbat de 18 ani, o femeie de 20 de ani şi un bebeluş de circa 4 luni) care au suferit arsuri pe diferite părţi ale corpului (membre inferioare, membre superioare, gât, faţă). La intervenţie a fost solicitat şi echipajul SMURD de la Jibou care s-a deplasat cu medicul de pe elicopter, întrucât aparatul nu a putut intervenii din cauza condiţiilor meteorologice.
Răniţii au fost transportaţi cu mai multe ambulanţe la UPU Smurd Zalău.Copilul ranit in incendiu a fost preluat de catre elicopterul Smurd pentru transport la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Joi seara, prin dispeceratul isu-ambulanţă s-a anunţat faptul că, într-un imobil situat pe strada General Dragalina din Zalău, se simte un miros puternic de gaze. Imediat, un echipaj al Detaşamentului de pompieri Zalău s-a deplasat la faţa locului pentru a asigura măsuri psi, iar pentru siguranţă, 27 de locatari ai imobilului au fost evacuaţi. Două echipe a distribuitorului de gaze au intervenit la faţa locului, însă în urma cercetărilor NU a fost detectată nici o scurgere de gaze, iar locatarii s-au întors în apartamentele lor.

Joi noaptea, la ora 23.41, Garda Nuşfalău a fost solicitată să intervină la un eveniment rutier petrecut pe DN 1 H, la ieşirea din Nuşfalău spre Şimleu Silvaniei. Cele patru persoane din autoturism au fost evaluate de către echipajele SMURD de la Nuşfalău şi Şimleu Silvaniei, şi unul al ambulanţei. Două persoane de sex feminin, au fost transportate la CPU Şimleu Silvaniei.

Sâmbătă dimineaţa, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la tabloul electric general de pe casa scării unui bloc situat pe strada Dumbrava din municipiu.
Incendiul a fost lichidat cu repeziciune de către pompieri, au fost asigurate măsurile psi, iar în aceste momente o echipă a distribuitorului de energie electrică remediază problema pentru reluarea curentului la întreg imobilul.

Sâmbătă seara, Secția de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Brebi. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică de la niște conductori electrici improvizați. Au ars aproximativ 20 mp din acoperiș, și au fost afectați aproximativ 4 mp dintr-un perete vecin.