Sinteza intervențiilor pompierilor sălăjeni în intervalul 03-05.01.2020

Vineri, în jurul prânzului, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la un garaj situat pe Aleea Astrei din Zalău.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (efect termic de la un redresor lăsat pornit). Au ars o serie de bunuri depozitate în garaj şi a fost deteriorată şi partea frontală a unui autoturism.
Sâmbătă, la ora 14.11, Garda Nuşfalău a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case din localitatea Boghiş. Din fericire nu au fost înregistrate pagube, a ars funiniginea din interiorul coşului de fum.
Sâmbătă seara, Garda Cehu Silvaniei şi echipajul de treapie intensivă mobilă (TIM) de la Detaşamentul Zalăua au fost solicitate să intervină la un accident rutier petrecut în localitate. În accident au fost implicate 2 autoturisme, şapte persoane din cele opt, au fost transporate de către echipaje ale ambulanţei şi un echipaj TIM la Upu Smurd Zalău.
Duminică, în jurul prânzului, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case din localitatea Chilioara.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (coş de fum amplasat necorespunzător sau neizolat faţă de materiale combustibile). Incendiu a afectat mai multe elemente de construcţie ale acoperişului (aproximativ 2,5 mp) din jurul coşului de fum.