Sinteza intervențiilor pompierilor sălăjeni din intervalul 11-12.01.2020

Sâmbătă dimineaţa, la ora 05.25, Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării (garaj) din localitatea Pusta.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (cablu electric defect sau neizolat corespunzător). Incendiul s-a manifestat pe aproximativ 10 mp în anexă şi a ars aproximativ 300 kg de nuci.
Sâmbătă după masă, la ora 17.50, Garda Ileanda a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la anexa (afumătorie)unei gospodării din localitatea Gostila.
Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului deschis în spaţii închise. La sosirea pompierilor incendiul era extins la încă două anexe învecinate (garaj şi coteţ de animale). Un echipaj SMURD a asistat o persoană vârstnică care a suferit un atac de panică. A ars afumătoria, garajul pe aproximativ 40 mp şi o serie de bunuri depozitate în acesta, acoperişul unei anexe(coteţ) pe 16 mp şi 20 de păsări.
Duminică, după masă, Punctul de lucru Sărmăşag şi echipajul de terapie intensivă mobilă din cadrul Detaşamentului de pompieri Zalău au fost solicitate, să intervină la un eveniment rutier ce a avit loc la ieşre din localitatea Bobota. În urma incidentului au rezultat două persoane rănite care au fost transportate la UPU Smurd Zalău.