Sinteza intervențiilor din weekend ale pompierilor sălăjeni

În acest sfârșit de săptămână, salvatorii sălăjeni au gestionat 56 de intervenții. Dintre aceste misiuni, amintim: 36 de intervenții ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, un incendiu minor la un coș de fum al unei case, în localitatea Brebi, și două intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în locuință.

Pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării a două meciuri de fotbal și unul de volei în municipiul Zalău și în orașul Șimleu Silvaniei. Totodată, pe linia prevenirii și stingerii incendiilor, aceștia au efectuat 2 controale de specialitate la o discotecă și la o sală de evenimente, aplicând pentru neregulile constatate, un număr de 4 amenzi contravenționale, în cuantum de 2.500 de lei.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.