Sinteza intervențiilor din week-end ale pompierilor sălăjeni

În ultimele 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 46 de misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale și alte tipuri de misiuni.
Intervenție contratimp pentru un pacient aflat în stop cardio-respirator
Vineri dimineața, ca urmare a unui apel la 112, echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă (TIM) s-a deplasat la un caz medical în localitatea Zalău. Ajuns la fața locului echipajul medical a găsit un bărbat (de aproximativ 52 de ani) căzut la intrarea unui cafe-bar, aflat în stop cardio-respirator. După aproximativ un sfert de oră, inima pacientului a repornit în urma manevrelor de resuscitare, iar persoana a fost transportată la UPU Smurd Zalău.
Persoană rănită surprinsă sub un utilaj agricol în pădurea localității Cerișa
Vineri după masă , Garda Nușfalău a fost solicitată să intervină pentru a extrage o persoană prinsă sub un tractor în pădurea din zona localității Cerișa. Victima a fost extrasă de sub tractor și a fost preluată de către un echipaj SMURD de la Nușfalău. Victima era conștientă, însă prezenta multiple leziuni la nivelul întregului corp. Elicopterul a fost solicitat în sprijin și a preluat victima pentru transportul la UPU SMURD Zalău.