Sinteza intervențiilor din week-end (15-17.10.2021) ale pompierilor sălăjeni

În ultimele 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 56 de intervenții care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, incendii, evenimente rutiere, și alte tipuri de misiuni.
Eveniment rutier în care a fost implicată o motocicletă
Duminică după masă, dispeceratul ISU-Ambulanță, ca urmare a unui apel la 112, a fost anunțat despre producerea unui accident rutier în care a fost implicată o motocicletă pe raza localității Recea Mică.
Imediat la fața locului s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă (TIM) și au găsit victima conștientă, însă cu multiple traumatisme la nivelul întregului corp. În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical (POA) Jibou care a preluat și transportat victima (bărbat, aproximativ 47 de ani) la un spital din Cluj Napoca.
O misiune neobișnuită de salvare
Animalele aflate în medii ostile vieții reprezintă o situație de urgență. La o astfel de misiune au fost solicitați pompierii zălăuani, sâmbătă seara, în urma sesizării unei persoane care a anunțat faptul că o pisică a intrat sub blindajul unui autoturism (parcat pe strada Corneliu Coposu din Zalău) și a rămas blocată acolo. Pompierii au extras nevătămată pisica și a fost preluată de către apelantă care a luat animalul spre îngrijire.