Sinteza intervențiilor din data de 16.02.2020

Sâmbătă noaptea spre duminică, Detașamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier, petrecut între localitățile Hereclean și Vârșolț. Din incidentul în care a fost implicat un autoturism, au rezultat două persoane rănite care erau conștiente, și care au fost preluate de două echiaje ale ambulanței pentru transportul la UPU Smurd Zalău.
Duminică dimineața Punctul de lucru și SVSU Sărmășag au fost solicitate să intervină la un incendiu izbucnit la coșul de fum al unui imobil (bloc) din localitate. Cauza probabilă de incendiu a fost necurățarea coșului de fum de funinginea depusă. Din fericire, incendiul a fost lichidat înainte să se extindă fiind deteriorat doar coșul de fum, nefiind necesară evacuarea locatarilor.
Ieri, în jurul prânzului, Punctul de lucru Sărmășag a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier petrecut la ieșire din localitatea Bobota. Trei persoane, neîncarcerate și conștiente din autoturismul implicat, au fost asistate de către un echipaj SMURD și unul al ambulanței, două dintre ele au fost transportate la UPU Smurd Zalău.
Vremea bună din ultima perioadă, îndeamnă cetățenii să înceapă activitățile de igienizare a terenurilor folosind focul, și fără a respecta câteva măsuri de prevenire. Pompierii zălăuani au intervenit duminică după masă, la un incendiu de vegetație uscată izbucnit pe un teren din cartierul Ortelec. Din fericire, incendiul care se putea extinde și la o serie de imobile din apropiere, a fost lichidat rapid, au ars circa 50 mp de vegetație uscată.