Sinteza de weekend a salvatorilor sălăjeni

În perioada 02-04.02.2024, efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au intervenit la 44 de misiuni, dintre care:

  • 35 de cazuri SMURD, care au constat în acordarea primului ajutor medical calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 accidente rutiere, produse în localitățile Vârșolț și Răstoci, la care pompierii militari au acționat pentru acordarea primului ajutor medical calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. În fiecare dintre cele 2 accidente, a fost implicat un singur autoturism. În urma evenimentului rutier petrecut în localitatea Vârșolț, conducătorul autoturismului a necesitat transportarea la spital. Totodată, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Crasna, a intervenit în sprijin.
  • sâmbătă dimineața a avut loc o explozie la o casă din localitatea Trestia. Informațiile referitoare la acest caz, au fost furnizate la scurt timp după producerea evenimentului.
  • în cursul zilei de duminică, s-au produs două incendii care s-au manifestat la coșurile de fum a două locuințe din localitățile Cosniciu de Jos și Ileanda, înregistrându-se pagube minore.
  • controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni;

 Nu uitați!

             Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.    

      Compartimentul Informare şi Relaţii Publice