Sinteza de weekend a salvatorilor sălăjeni

În perioada 12-14.01.2024, efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au intervenit la 65 de misiuni, dintre care:

  • 49 de cazuri SMURD, care au constat în acordarea primului ajutor medical calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 accidente rutiere, produse în localitatea Sălăjeni și în municipiul Zalău, la care pompierii militari au acționat pentru acordarea primului ajutor medical calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. În urma acestor evenimente rutiere, nicio persoană nu a necesitat transportarea la spital;
  • 5 incendii;

În cursul zilei de vineri, s-au produs 2 incendii care s-au manifestat la coșurile de fum a două locuințe din localitatea Poiana Blenchii, respectiv din municipiul Zalău, înregistrându-se pagube minore.

Un alt incendiu a avut loc sâmbătă seara, în localitatea Gâlgău Almașului, la o anexă gospodărească care deservea ca adăpost de animale. În urma evenimentului au ars elemente de lemn din structura acoperișului și a pereților, pe o suprafață de circa 10 metri pătrați. În adăpost se aflau 2 purceluși care au decedat.

Duminică după-masă, în municipiul Zalău s-a produs un incendiu violent în interiorul unui garaj aflat pe strada Tudor Vladimirescu. După localizarea incendiului, pompierii au acționat pentru evacuarea a două butelii de aragaz pline ce se aflau în interior. Proprietarul a reușit să își salveze autoturismul înainte ca flăcările să se propage, dar au ars majoritatea bunurilor depozitate în acesta.  Garajele alăturate nu au fost afectate.

Duminică seara, a avut loc un incendiu la o casă de locuit în localitatea Cuceu, unde din nefericire, doua minore și-au pierdut viața. Informațiile referitoare la acest caz, au fost furnizate la scurt timp după producerea evenimentului.

  • controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni;

 

              Nu uitați!

             Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.    

 

    Compartimentul Informare şi Relaţii Publice