Sinteza activității pompierilor sălăjeni în intervalul 02-04.07.2021

În ultimele 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 40 de misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, incendii, evenimente rutiere, alte tipuri de misiuni.
2 evenimente rutiere în mai puțin de 120 de minute
Sâmbătă după masă pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină într-un interval mai mic de două ore la 2 evenimente rutiere. Primul apel semnala producerea unui eveniment rutier pe centura municipiului Zalău în care a fost implicat un singur autoturism, și în care au fost implicate două persoane. Din nefericire, o persoană vârstnică de sex feminin, a fost grav rănită și a fost transportată de către echipajul de terapie intensivă mobilă (TIM) la Upu Smurd Zalău.
Al doilea eveniment rutier a avut loc pe DN 1 C (pe raza localității Gura Vlădesei) în care a fost implicat un singur autoturism. Din cele șase persoane din autoturism, doar una dintre acestea a avut nevoie de asistență medicală și a fost asistată la fața locului de către un echipaj SMURD. Pompierii au asigurat măsurile psi pentru evitarea produceri unui incendiu.
Persoană căzută de la înălțime în localitatea Voievodeni
În cursul după amiezii zilei de sâmbătă, 03.07.2021, ca urmare a unui apel la 112, un echipaj SMURD de la Punctul de lucru Sânmihaiu Almașului a fost solicitat la un caz medical în localitatea Voievodeni. Echipajul medical ajuns la fața locului au găsit pacientul (un bărbat de aproximativ 32 de ani care căzuse accidental de la înălțime) în stare conștientă. În sprijin a fost solicitat și elicopterul SMURD din cadrul POA Jibou care a preluat victima și a transportat-o pentru transfer la UPU Smurd Zalău.
2