„Școala Altfel” – Întâlnire cu pompierii în școli și grădinițe, din Sălaj

Cu ocazia desfășurării programului național “Școala Altfel”, elevi și preșcolari din Sălaj au cunoscut îndeaproape ce înseamnă meseria de pompier.

Pompierii sălăjeni au fost așteptați cu nerăbdare de către elevii școlilor gimnaziale din Chiesd, Plopiș, Horoatu Crasnei, Stârciu și de către preșcolarii grădinițelor din Jibou.

Copiilor le-au fost prezentate autospecialele, mijloacele de intervenție și echipamentele de protecție din dotarea salvatorilor. Ei au văzut cum se utilizează pistolul de refulare a apei, cât de utile sunt mănușile, cascheta, costumul și au urcat în autospeciala de intervenție.

Însoţiţi de cadrele didactice, elevii au fost foarte atenţi la explicaţiile pompierilor privind utilizarea corectă și rolul numărului de urgență 112, cunoașterea regulilor de comportament în caz de incendiu, conștientizarea pericolelor datorate focului și fumului.

Prin aceste activităţi pompierii încearcă să ofere oportunitatea copiilor de a afla detalii despre munca de salvator profesionist şi în același timp să-i pregătească pentru a avea un comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Jacodi Lucian