Recomandări fenomene meteorologice periculoase

Meteorologii au prelungit atenționarea de cod galben până pe 18 martie, la ora 06:00.

Temporar vor fi precipitații însemnate cantitativ. Se vor acumula cantități de apă de peste 25-35 l/mp și, pe arii restrânse, 40-70 l/mp.

Deoarece pe perioada manifestării fenomenelor meteorologice există riscul producerii unor inundații locale, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele recomandări:

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

– rugăm cetățenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;

– urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;

– ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice;

– în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute și prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.