Pregătirea este cheia succesului misiunilor pompierilor sălăjeni

Pentru gestionarea promptă unor situații de urgență ce se pot produce în raionul de intervenție, periodic,subunitățile I.S.U. Sălaj se pregătesc prin desfășurarea unor exerciții și aplicații. Astfel, în intervalul 23-25.11.2022, salvatorii sălăjeni au organizat și desfășurat o serie de exerciții de antrenament al structurilor de intervenție.
Astfel, în data de 23.11.2022, pompierii din cadrul Gărzii Nușfalău și ai Secției Șimleu Silvaniei au organizat și desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție ca urmare a unui incendiu izbucnit în urma unui eveniment rutier în care au fost implicate autoturisme care transportau substanțe periculoase.
Joi, 24.11.2022, a fost rândul pompierilor de la Jibou și Hida, care conform situației tactice au intervenit la un incendiu izbucnit la Centrul Social Sfântul Gheorghe Românași. Și pompierii cehuani au intervenit de asemenea la simularea unui accident rutier grav în localitatea Cehu Silvaniei unde au salvat mai multe victime
Astăzi 25.11.2022, pompierii zălăuani au desfășurat un exercițiu la gara localității Mirșid unde a fost simulat o intervenție în cazul producerii unui accident feroviar.
În aceste exerciții foarte importante pentru pompierii sălăjeni, s-a fost pus accentul atât pe coordonarea forțelor în cadrul misiunilor, cât și pe intervenția specifică pe diferite tipuri de risc cuprinse în situația tactică al acestor activități.

Compartimentul Informare și Relații Publice
Mr. Jacodi Lucian