Pompierii sălăjeni la datorie au intervenit la peste 40 de intervenții în intervalul 17-19.06.2022

În intervalul 17-19.06.2022, misiunile pompierilor sălăjeni au vizat 43 de intervenții, care au fost reprezentate de cazuri medicale S.M.U.R.D., evenimente rutiere și incendii.
Incendiu la o anexă în localitatea Derșida
Vineri, în jurul prânzului, Punctul de Lucru și SVSU Sărmășag au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la anexa unei gospodării, din localitatea Derșida.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise. A ars în totalitate anexa și bunurile (material lemnos) din aceasta.
Pentru evitarea producerii unor incendii cauzate de fumat în locuri nepermise, pompierii vă recomandă:
– să nu fumați în magazii, şoproane, fânare, poduri, depozite furaje şi alte locuri cu pericol de incendiu;
– ţigara nestinsă nu trebuie uitată sau aruncată la întâmplare pe materiale combustibile.

Eveniment rutier în localitatea Sărmășag
Duminică sera, la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că s-a produs un eveniment rutier pe DN 1 F, raza localității Sărmășag. Pompierii Punctului de Lucru Sărmășag s-au deplasat imediat la fața locului și au constat că cele 2 persoane au ieșit singure din autoturism. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale celor două persoane la fața locului fără a fi necesar transportul la spital, iar pompierii au asigurat măsurile PSI la locul evenimentului.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.