O zi de foc pentru pompierii sălăjeni

În ultimele 24 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 46 de misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, accidente rutiere, acțiuni preventive și alte tipuri de misiuni.

Pompierii au intervenit la patru accidente în mai puțin de 24 de ore

Doar ieri, pompierii sălăjeni au intervenit la patru evenimente rutiere. Marți dimineața, dispeceratul ISU-Ambulanță a fost anunțat despre producerea unui eveniment rutier care a avut loc pe DN 1 H, la ieșire din localitatea Halmășd. În urma incidentului în care a fost implicat un autoturism au rezultat trei persoane care au fost asistate la fața locului de către un echipaj SMURD.
În jurul prânzului pompierii au fost solicitași să intervină la un eveniment rutier care a avut loc în localitatea Benesat. În urma incidentului în care a fost implicată o autobasculantă care s-a răsturnat în afara carosabilului, iar o persoană (de sex masculin) rănită a fost preluată de către un echipaj al ambulanței.
Câteva ore mai târziu pompierii Detașamentului Zalău au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier în care au fost implicate un autocamion și un autoturism între localitățile Borla și Badon. În urma evenimentului au fost implicate trei persoane, două dintre acestea au fost transportate la UPU Smurd Zalău de către echipajele ambulanței.
În jurul orei 23.10, pompierii au fost solicitați să intervin la un nou eveniment rutier petrecut în localitatea Ulciug. În urma evenimentului rutier în care a fost implicat un singur autoturism care s-a lovit de un stâlp de electricitate, o persoană (conducătorul auto) a fost asistată la fața locului de către un echipaj al ambulanței.

Incendiu de proporții la un imobil din localitatea Românași

Marți după masă, dispeceratul Isu-Ambulanță a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112 despre producerea unui incendiu la acoperișul unui imobil (în care se afla și o farmacie) în localitatea Românași. Imediat la fața locului s-au deplasat pompierii de la Punctul de lucru Sânmihaiu Almașului și două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului Zalău. Ajunși la fața locului pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta pe o mare suprafață de la nivelul acoperișului imobilului.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (scurtcircuit). A ars acoperișul imobilului pe circa 250 mp, au fost afectate terasele imobilului, tavanul, pereți interiori și diverse bunuri din imobil (piese de mobilier și electrocasnice). Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Compartimentul Informare și Relații Publice