O nouă autospecială a ajuns în dotarea pompierilor sălăjeni

O autospecială nouă, proiectată și construită pentru intervenția la incendii de pădure, a intrat de astăzi în dotarea pompierilor militari sălăjeni. Localizarea și lichidarea incendiilor la fondul forestier necesită acțiuni în teren dificil, cu un număr mare de oameni și mijloace.
Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este prevăzută cu echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit utilizarea acesteia și în zonele greu accesibile din județ. Utilajul dispune de tracțiune integrală, poate să transporte 3.000 litri de apă și este echipat cu un tun de refulare, ce permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție la pericole. Un mare avantaj al autospecialei este posibilitatea de a fi alimentată cu apă direct din râuri, lacuri și alte surse naturale, situate în apropierea zonelor în care se desfășoară intervențiile.
Autopompa a fost alocată Secției de pompieri Șimleu Silvaniei, pentru a intervenii la incendiile de pădure.
Autospeciala este una dintre cele 30 de autopompe cisternă pentru incendii de pădure, care vor intra în dotarea pompierilor militari din întreaga țară, prin proiectul “VIZIUNE 2020”, finanțat cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Primele 10 autospeciale au fost deja distribuite ieri inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Sălaj, Cluj și Maramureș.
Dotarea cu tehnică și aparatură de ultimă generație le va permite pompierilor reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată cu o dislocare mare de resurse umane și materiale.