Muniție neexplodată găsită într-un trunchi de copac

În cursul zilei de astăzi, în incinta unui operator economic din localitatea Surduc, muncitorii au identificat într-un trunchi de copac care a fost adus pentru prelucrare, un element de muniție neexplodată. Evenimentul a fost semnalat imediat la numărul unic de urgență 112, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Zalău deplasându-se la fața locului, unde a identificat un proiectil explozibil, calibru 45 mm. Un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Jibou a intervenit în sprijin, pentru a facilita extragerea în siguranță a muniției de către pirotehniști.

Atenție!

În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate pot fi încă active și foarte periculoase, iar manevrate necorespunzător pot provoca adevărate tragedii.

Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate, au obligația de a apela imediat numărul unic de urgență 112, pentru anunțarea evenimentului. Această informare nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare.

Totodată, respectați următoarele măsuri:

– Nu atingeți aceste elemente;

– Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;

– Nu încercați să demontați componentele muniţiei.