Misiunile salvatorilor sălăjeni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au desfășurat 64 de misiuni.

Majoritatea misiunilor este reprezentată de acordarea primului ajutor medical calificat de urgență și de transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, respectiv 45 astfel de solicitări, gestionate de echipajele SMURD.

În acest weekend, salvatorii sălăjeni au intervenit pentru stingerea a 6 incendii ce au reprezentat arderi necontrolate de vegetație uscată, litieră și pășune împădurită, înregistrate în mai multe localități sălăjene(Sici, Aghireș, Jac, Hida, Zalău).

Duminică în jurul prânzului, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Nușfalău au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a produs în localitatea Mal, unde o casă de locuit a fost cuprinsă de flăcări. Casa, construită din lemn și lut a ars în totalitate, în urma evenimentului înregistrându-se doar pagube materiale.

De asemenea, pompierii militari au efectuat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni în sprijinul comunității.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

Totodată, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice