Misiune de căutare a unui bărbat dispărut în lacul de acumulare Vârșolț

Ieri seara echipaje din cadrul Secției Șimleu Silvaniei și ale Detașamentului Zalău au fost solicitate să intervină pentru a cauta o persoană dispărută în lacul Vârșolt (in zona rulotelor).
Din informațiile primite de la martorii de la fața locului se pare că un bărbat de aproximativ 39 de ani a intrat în apă și nu a mai ieșit la mal. Pompierii au intervenit în misiunea de căutare cu ajutorul unor bărci pneumatice (și o barcă echipată cu sonar).
La lăsarea serii a fost realizat un dispozitiv de iluminat aflat în dotarea unei autospeciale, iar misiunea de căutare a continuat mai multe ore fără rezultat după care au fost suspendată pe parcursul nopții.
Update:
Căutările au fost reluate în aceasta dimineața, în sprijin au fost solicitate și intervenția unei echipe de scafandri ( formată din cadre de la ISU MM, respectiv de la ISU HD) și a elicopterului SMURD de la POA Jibou care a participat alături de celelalte forte la misiunea de căutare pe Lacul Vârşolţ prin efectuarea unui survol deasupra lacului.
Update
Bărbatul dat dispărut miercuri seara în lacul de acumulare Vârșolt a fost găsit decedat, joi (24.06.2021) în jurul amiezii, în urma unor căutări intense în care au fost angrenate forțe ale IPJ Sălaj, ISU Maramureș, Hunedoara și Sălaj, precum și personal din cadrul Inspectoratului General de Aviație (POA Jibou).
Un rol major în misiunea de căutare l-a avut sonarul cu care este dotată barca de intervenție, unul din vârfurile tehnologice de ultimă generație din dotarea ISU Sălaj.
Mulțumim pe această cale tuturor salvatorilor!