Măsuri de prevenire în perioada minivacanței de Revelion

       Trecerea dintre ani se apropie cu pași repezi, iar în această perioadă, organizatorii petrecerilor de Revelion trebuie să aibă în vedere respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • să respecte capacitatea maximă de persoane în spațiul în care se desfășoară evenimentul;
  • să asigure funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
  • să respecte prevederile legale referitoare la interzicerea fumatului în toate spațiile publice închise;
  • să instruiască personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și a celui care asigură intervenția la locul de muncă;
  • păstrarea căilor de evacuare libere și în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate și realizate.

Măsuri preventive generale în sezonul rece

Având în vedere numărul ridicat de intervenții din ultima perioadă, atragem atenția aupra modului de încălzire a locuinței astfel încât aceasta să se desfășoare în siguranță, vă recomandăm să respectați următoarele măsuri preventive:

  • Verificați toate echipamentele electrice! Nu folosiți radiatoare, calorifere electrice și aeroterme cu improvizații sau defecțiuni!
  • Curățați coșurile de fum! Apelați la personal specializat pentru a verifica sobele și coșurile de evacuare a fumului;
  • Verificați periodic instalațiile de gaze și centralele termice! Reviziile se realizează numai de tehnicieni autorizați!
  • Nu folosiți niciodată aragazul pentru a vă încălzi! Aragazul folosit pe post de aparat de încălzire a locuinţei poate genera incendii, explozii sau intoxicații, soldate cu pagube materiale și pierderi de vieți;
  • Instalați-vă în locuință detectoare de fum și de gaze! Instalarea unor astfel de echipamente pot salva vieți!

Nu vă stricați bucuria trecerii în noul an! (măsuri preventive materiale pirotehnice)

Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător. Pompierii sălăjeni vă recomandă să NU PERMITEȚI JOCUL COPIILOR CU PETARDE SAU ARTIFICII! Toate aceste acțiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc! Nu deveniți victime și nu-i puneți în pericol pe ceilalți!

Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor/echipamentelor de încălzire.

Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.

Acum când ne apropiem cu pași repezi de finalul anului, pompierii sălăjeni vă urează să aveți parte de sărbători liniștite și frumoase în siguranță, și un an nou fericit! La mulți ani!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice