Intervențiile din weekend ale pompierilor sălăjeni

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au participat cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 54 de evenimente.

Din numărul total de misiuni, 36 de intervenții au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și 2 au fost la accidente rutiere produse în localitățile Someș Odorhei și Românași.

Alte misiuni au constat în asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unor evenimente cu public numeros, în controale pe linia prevenirii și în acțiuni de recunoaștere și informare în teren.

Totodată, în perioada menționată pompierii sălăjeni au intervenit la 2 incendii. Sâmbătă dimineața, echipajele din cadrul Secției de Pompieri Șimleu Silvaniei împreună cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Crasna au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, în localitatea Bănișor. Au ars circa 1 mc material lemnos, bunurile materiale din interior, aparate electrice agricole și de grădinărit, anexa gospodărească pe aproximativ 40mp și gardul de lemn din împrejur. Incendiul s-a produs din cauza efectului termic, pornit de la un fierăstrău mecanic.

Un alt incendiu a avut loc duminică seara, în localitatea Agrij, la o casă de locuit. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Sânmihaiu Almașului împreună cu colegii de la Detașamentul Zalău au intervenit pentru gestionarea situației de urgență. Ca urmare a producerii evenimentului, casa a ars în proporție de 90%, cauza probabilă a incendiului fiind efectul termic, produs la coșul de fum.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.