Intervenții ISU 16-17.03.2021

Marți seara, Punctul de lucru Sărmășag a fost solicitat să intervină la un incendiu  izbucnit la coșul  de evacuare a fumului a unui bloc din localitate.  Ajunși la fața locului pompierii au observant că incendiul se manifesta în interiorul coșului de fum și a fost lichidat cu repeziciune. Au fost verificate toate apartamentele imobilului, nu au fost înregistrate persoane rănite și nu a fost necesară evacuarea locatarilor clădirii.

Pompierii Gărzii Ileanda au fost solicitați marți seara șă intervină la posibile scăpări de gaze a unui branșament aflat în parcarea unui operator economic din localitate. În urma recunoașterii pompierii au identificat un branșament de gaz avariat (îndoit) aflat în parcarea unui restaurant și s-a confirmat faptul că existau scăpări de gaze. S-a acționat pentru asigurarea unui perimetru de protecție și asigurarea măsurilor psi, iar o echipă a distribuitorului de gaze s-a deplasat la fața locului pentru a remedia defecțiunea.

Miercuri dimineață pompierii zălăuani au fost solicitați să intervină la un copac căzut pe DN 1 F (sensul de urcare pe Meseș). În scurt timp pompierii au eliberat partea carosabilă a drumului.

În urmă cu puțin timp Garda Nușfalău a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Zăuan. Incendiul care a fost lichidat cu repeziciune s-a manifestat la coşul de fum al unei locuinţe și s-a propagat la o altă locuință învecinată unde a afectat aproximativ 5 mp din tavanul imobilului.