Intervenţii I.S.U. 16-17.12.2018

În intervalul 16-17.12. a.c., ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice de ninsoare abundentă, care a favorizat depunerea unui strat consistent de zăpadă, la numărul de urgență 112 au fost înregistrate mai multe apeluri la care pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină. În cele mai multe cazuri pompierii au acţionat pentru degajarea unor porţiuni de carosabil blocate de către copacii prăbuşiţi (DN 1 C pe sensul de mers Dej-Baia Mare).
Pompierii zălăuani au acționat, în cursul zilei de ieri, cu ajutorul accesoriilor din dotare pentru îndepărtarea unor crengi de copaci căzute peste un autoturism parcat pe Strada Simion Bărnuţiu din municipiu.
În această dimineaţă, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea unui strat consistent de zăpadă parţial desprins de pe acoperişul unui imobil situat pe strada Corneliu Coposu, din municipiu Zalău.
Menționăm că pentru remedierea anumitor situații produse ca urmare a ninsorii abundente la nivelul localităților din județ, acolo unde este cazul, pot interveni şi voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.
ISU “Porolissum” Sălaj recomandă cetăţenilor, ca înaintea efectuării unor deplasări mai lungi, să se intereseze din timp cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze sau să utilizeze aplicația DSU (care poate fi descărcată pe telefoanele mobile, din Google Play Store și AppStore) și să nu plece la drum dacă nu au autoturismul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.