Intervenţii I.S.U. 15-19 august 2018

Miercuri după masă, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină pe Aleea Ritmului din Zalău. Din cauza vântului o creangă de dimensiuni mari, s-a prăbuşit dintr-un arbore pe un autoturism parcat. Pompierii au degajat autoturismul şi trotuarul blocat din zonă.
La ora 21.00, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit într-un punct termic dezafectat situat pe strada Dumbrava din municipiu. O persoană neidentificată a aprins o serie de resturi menajere în interiorul imobilului.

Joi seara, la ora 22.37, dispeceratul Isu-ambulanţă a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă din localitatea Cristelec, la faţa locului s-a deplasat Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei.
Din nefericire, pompierii au găsit proprietarul (un bărbat de 53 de ani) în casă decedat. Cauza probabilă de incendiu a fost fumatul în locuri nepermise sau neizolate corespunzător, au ars aparatura electrocasnică, piese de mobilier şi faţada imobilului.

Vineri după masă, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la uscătorul unui bloc situat pe strada Lt. col. Teofil Moldoveanu, din municipiu.
Cauza probabilă de incendiu a fost folosirea intenţionată de către o persoană neidentificată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul. Au ars piese de mobilier, materiale plastice şi diverse bunuri depozitate acolo.

Sâmbătă, în jurul orei 13.43, Garda Hida a fost solicitată să intervină la un accident rutier petrecut pe DN 1 F, în apropierea localităţii Sutor. (foto 1)
Pompierii ajunşi la faţa locului au descarcerat conducătorul auto, iar pasagera ( o femeie de 72 de ani) a fost predata unui echipaj al ambulanţei.
Sâmbătă seara, Garda Cehu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru a salva un animal (o pisică) căzută într-o fântână (zona castelului Tokoly). foto 2 și 3
Pompierii ajunși la fața locului au reușit să scoată și să salveze animalul din fântână.

Duminică , la ora 15.16, dispeceratul Isu-ambulanţă a fost anunţat prin apelul unic de urgenţă 112, despre dispariţia unei persoane care se afla la scăldat în râul Someş (zona balastierei din apropierea localităţii Benesat). La faţa locului au intervenit pompierii Gărzii Cehu Silvaniei şi ai Detaşamentului de pompieri Zalău care au demarat imediat căutările cu ajutorul bărcilor din dotare.
Căutările au încetat odată cu lăsarea serii, din nefericire, bărbatul de 40 de ani, nu a fost găsit. Căutările au fost reluate în această dimineaţă (20.08.2018) şi la faţa locului s-a deplasat în sprijin un echipaj de scafandri de la ISU Bihor.