Incendiu la acoperișul unui bloc în localitatea Șimleu Silvaniei

În cursul acestei dimineți, Secția de Pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui bloc, situat pe strada Partizanilor din localitatea Şimleu Silvaniei.

La ora 7:19, primul apel la numărul unic de urgență 112, a fost dat de către un coleg de-al nostru, observând flăcările în timp ce se deplasa către secție pentru a intra în tura de serviciu. Apelul lui a fost urmat de alte câteva apeluri din partea cetățenilor pentru a semnala tot acest eveniment, cărora pe această cale, le mulțumim și lor pentru implicare și promptitudine.

La intervenție s-au deplasat în sprijin forțe și mijloace de la Garda Nuşfalău şi de la Detaşamentul de Pompieri Zalău: 6 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD, o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean și 31 de pompieri.

Incendiul se manifesta la nivelul acoperișului. În urma evenimentului au fost evacuați din imobilul afectat şi din scara alăturată un număr total de 14 adulți şi 4 copii, din care o persoană imobilizată la pat. La intervenție nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ 2 ore. În urma intervenției incendiul a fost limitat, oprindu-se propagarea la întregul imobil, fără producerea unor pagube majore.

În urma evaluării pagubelor s-a constatat faptul că au fost afectate mai multe apartamente de la ultimul etaj al imobilului și acoperișul blocului pe o suprafață de circa 130 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost identificată ca fiind efectuarea de lucrări de izolare termică la nivelul acoperișului blocului, prin utilizarea necorespunzătoare a uneltelor de lucru.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice