Incendiu în localitatea Borla

Punctul de lucru Sărmășag și un echipaj din cadrul Detașamentului Zalău au intervenit în cursul nopții trecute, cu două autospeciale de stingere, o ambulanță și o autocisternă, la un incendiu produs la o locuință, în localitatea Borla, comuna Bocșa.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la anexa goposdarească alăturată. Timp de aproximativ 4 ore, salvatorii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișurile casei și al anexei, construite pe structură de lemn și tablă. În incendiu a fost afectat și un panou solar utilizat pentru încălzirea apei. Totodată, s-au evacuat 2 butelii cu gaz din interiorul bucătăriei și au fost salvate un număr de 20 de păsări. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, manifestat la un cablu electric defect.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.