Inaugurarea Punctului de lucru Sânmihaiu Almaşului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al Judeţului Sălaj a regândit concepţia de organizare a intervenţiei la nivelul judeţului. În acest sens, duminică, 16 decembrie a.c, a fost operaţionalizat Punctul de lucru Sânmihaiu Almaşului.
Înfiinţarea acestei noi subunități are ca scop eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin reducerea timpului de răspuns și vine chiar la ceas aniversar deoarece, astăzi 16 decembrie 2018 se împlinesc exact 7 ani de când SMURD-ul a fost operaționalizat în județul Sălaj.
Echipajele vor executa misiuni specifice de pregătire şi răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe raza administrativ teritorială a șase UAT-uri, cu cele 26 de sate aparţinătoare, numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de aproximativ 10.075.
Punctul de lucru Sânmihaiu Almașului este dotat cu o autospecială de intervenție cu apă şi spumă și cu modul pentru descarcerare, şi o ambulanță SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat.
La activitatea de operaționalizare a Punctului de lucru Sânmihaiu Almașului a fost prezent secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – domnul dr. Raed Arafat.